Hoe gaat het eigenlijk met je?

Soms vinden we deze vraag lastig om te beantwoorden. Althans, om eerlijk te beantwoorden. En geven we dan maar een ‘second best’ antwoord. Want we twijfelen of de ander wel echt geïnteresseerd is. Of de plek waar de vraag werd gesteld vonden we niet gepast. Of het moment leende zich er niet voor. Dus dan maar een sociaal passend antwoord. Maar herken je dat het naderhand wel es wringt of dat je denkt: ik had misschien wel een ander antwoord willen geven, ik was niet helemaal eerlijk.

Oprecht voelen hoe het met je is. Dan woorden vinden om er uiting aan geven. Het is een klus op zich om dit eerlijk en transparant te doen. De geruststellende boodschap is: het is iets dat je kunt leren. En ook hier geldt: oefening baart kunst.

Je bent welkom tijdens een Verbinding Middag in Heemstede. Laagdrempelig, in klein maar fijn gezelschap komen we bijeen, delen we wat er gedeeld wilt worden en zijn we een poosje samen in stilte. En in rust.

Peter van der Ploeg en Rick Shamier organiseren vanaf zondag 14 april weer maandelijks een middag waarbij iedereen welkom is om deel te nemen. We starten 15.00 uur, eindigen 17.30 uur. Fijn als je al iets ervaren hebt aan stilte- of concentratieoefeningen, maar ook als het nieuw voor je is ben je welkom. Aanmelden kan via info@petervdploeg.nl (Peter) of info@contacttrainingen.nl (Rick).

Deel dit bericht .....
Scroll naar boven