Bezield Leven, kom jij op mijn volgende feestje?

Twee weken geleden vierde ik mijn verjaardag, mijn 60ste om precies te zijn. Die avond waren mijn partner en ik omgeven door tientallen lieve, lieve mensen. De zorg voor eten en drinken hadden we uit handen gegeven, dat was heerlijk ontspannen. Dus was er volop tijd voor ontmoeting en openhartig contact. De genodigden vormden bij elkaar een afspiegeling van mijn leven. Er waren mensen met wie de vriendschap zover teruggaat als de lagere school en ‘de HBO’. En ook mensen, die ik niet nog zo lang geleden heb leren kennen. Zoals een collega bewuste ondernemer met wie ik nu samenwerk. Met een kort praatje van mij over dankbaarheid werd de toon gezet en een openhartig samenzijn ingeluid.

Eerlijk gezegd voelt 60 heel fris en verwachtingsvol. Alsof ik nog maar net ben begonnen met uitpakken. En dat is ook zo. Want behalve mijn nieuwe leeftijd, is er ook een nieuwe training. Bezield Leven, dat ik samen met Peter van der Ploeg heb gemaakt en verzorg. In 6,5 dag leer je om bewuster en mindful voor je eigen welzijn te zorgen. Zodat je er ook beter voor anderen kunt zijn. Nieuwsgierig? Vrijdagochtend 15 september vertellen we je er graag meer over. In Haarlem, bij de koffie.

De kwaliteit die ik zo in de loop der jaren heb ontdekt en ontwikkeld, leert mij steeds makkelijker genieten van wat ik doe. Steeds vaker beleef ik van die gelukzalige momenten. Van de week weer, tijdens individuele coachgesprekken en bij het opstarten van intervisietrajecten in twee teams. Dan ben ik helemaal in mijn element, lijkt alles vanzelf te gaan en ben ik als het ware een beetje aan het zweven. Je kent het vast wel, van die momenten van ‘je energiek en licht voelen’. Ik beschouw ze als een klein feestje.

Rupert Spira, een Engelse leraar non-dualiteit, zegt dat happiness ons altijd ter beschikking staat ongeacht de omstandigheden. Omdat happiness is wat je bent! In onze training maken we de vertaalslag van deze inspirerende visie naar ons dagelijks leven. Want daar wordt ie persoonlijk en uitdagend, tot zeer uitdagend. Laat ik realistisch zijn en er geen doekjes om winden. Allemaal worden we continu in beslag genomen door onze dagelijkse beslommeringen. En vaak zijn de persoonlijke uitdagingen mega groot. Worden we geconfronteerd met fysieke of financiële problemen, relatie- en opvoedingsvraagstukken of werk gerelateerde dilemma’s. Ik denk dat je hier voor jezelf jouw eigen voorbeelden op kunt plakken.

En juist hierom hebben we deze training willen maken en iedereen aanbieden. Om met elkaar de uitdagingen aan te kijken, deze levensvisie onderzoeken en ons in bekwamen. Bewust je focus brengen naar vreugdevolle momenten in het leven, leren en trainen. Want behalve een attitude is het ook gewoon een vaardigheid. En wanneer je hem regelmaat oefent, toepast en doet, gaat ie werken voor je. Dus wanneer je iedere dag iets meer ontspanning en rust kunt creëren in je denken, voelen en doen. Dan is dat merkbaar voor anderen. Hoe tof is dat?! Werken aan je eigen welzijn, waardoor je het welzijn van je kinderen, familie, collega’s, samenleving beïnvloedt. En uiteindelijk duurzaam verandert.

Een tipje van de sluier hoe dit werkt? Het is eigenlijk heel eenvoudig:

  • Realiseer wie je bent
  • Breng aandacht uit je hoofd in je lijf
  • Voel je lijf en subtiele energie
  • Maak contact met de solide basis
  • Maak contact met het leven midden
  • Merk op de doorstroming
  • Ontspan en ontvang
  • BE
  • LEEF

Het is kort dag. Maar op vrijdagochtend 15 september organiseren Peter en ik een koffie/ thee plus inspiratie ochtend in Haarlem. Voor iedereen die wat inspiratie en gevoel van saamhorigheid en feestje kan gebruiken, je bent welkom! Van 10.00 – 12.00 uur in Wapen van Kennemerland, Ramplaan 125, Haarlem. We vragen een bijdrage van € 10,- per persoon. Daarvoor krijg je 2 consumpties en wat inspiratie gepresenteerd.

Deel dit bericht .....
Scroll naar boven